Niet volgens plan

LDODK 6 – DOW/WH 4

Dit weekend stond het wel bekende LDODK 6 weer op de planning voor het 4e van DOW/Wez Handich. Uit eerdere statistieken is gebleken dat wij de laatste 3 wedstrijden als winnaar van het veld kwamen. Maar de resultaten gingen niet altijd met slag en stoot en altijd spannend tot de laatste minuut (11-12, 10-9, 13-11). Tijdens de voorbespreking kwam naar voren dat wij scherp moeten beginnen en rekening houden met de lange heren die bij LDODK spelen. Voor de wedstrijd kwam de mededeling dat er nog geen scheidsrechter was en dat een speler van LDODK de wedstrijd ging starten tot dat er een scheidsrechter geregeld was. LDODK kwam snel uit de start blokken en wist direct het eerste doelpunt voor hun op het scorebord te zeten. LDODK was er zeer gebrand op om dit keer te winnen. Maar gelukkig herstelden wij deze achterstand snel door een mooi afstand schot van Foppe-Jan 1-1. Daarna ging het gelijk op en werd er om en om gescoord (tot 3-3). Op een gegeven moment probeerden de heren bij LDODK te bluffen door meer naar de korf te gaan tijdens het verdedigen. Maar door dit spel werd Gerard niet afgeleid en schoot vanuit de hoek van het veld met overtuiging in de korf. Maar voor de rust kreeg LDODK de ruimte om met twee doelpunten verschil de rust in te gaan (7-5). Tijdens de rust werd er besproken dat er duidelijker gecommuniceerd moest worden om het verdedigend wat beter dicht te houden. En dat alles nog mogelijk was het waren maar twee doelpunten achterstand, maar dat alle zeilen wel bij gezet moeten worden.

Na de rust gingen we direct aan de slag om te proberen om de achterstand in te halen alleen dit liep niet helemaal volgens plan. Het leek er op dat de dames bij LDODK een pep-middel hadden gebruikt in de rust. De dames van LDODK waren niet te stoppen door de goed steunende heren van LDODK het ene doelpunt na het andere doelpunt werd bij LDODK op het scorebord toegevoegd. Het maakte niet uit of het nu van grote afstand was of van dichtbij. Om dit verslag kort te houden in een langdurende tweede helft werd er uiteindelijk na zestig minuten afgefloten op een stand van 22-8 en was de wedstrijd daar ook wel mee gespeeld. En konden wij helaas niet de vierde winnende wedstrijd op rij bijschrijven.

Volgende week breekt de laatste wedstrijd van het zaalseizoen al weer aan in Houtigehage. Dit keer mogen wij ons opstellen tegen WSS uit oude Pekela.