WH/DOW 3 behoudt ongeslagen status in thuiswedstrijden na de zaal

Op 26 mei 2018 stond de thuiswedstrijd tegen SCO 4 uit Oldeholtpade op het programma. Waar de vorige wedstrijd werd afgewerkt in de spoelende regen, was het dit keer onder de brandende zon. Deze barbecuewedstrijd was op de vrijdagstraining door Ljibbe Kuipers al bestempeld als ‘een makje’, dus het derde team van de samenwerkende verenigingen had er alle vertrouwen in. Voorafgaand aan de wedstrijd is SCO 4 de gedeelde nummer drie van de ranglijst en wij stonden er twee plaatsjes onder.

Beerpongvorm

Met aanvoerder Tjalling van der Heide, Pieter Hoekstra, Anne Marie Benedictus en Siska Weidenaar in de aanval begon de wedstrijd gelijkopgaand: 0-0 (s/o Pieter Hoekstra). De aanvoerder, die van de coaches standaard in de aanval mag beginnen, trok zijn uitstekende beerpongvorm van vrijdagavond door naar de wedstrijd en zo zette hij de thuisploeg op 2-0. Jorian Kamp, Henk van der Wijk, Ilse Reitsma en Ruth de Vries breidden snel de voorsprong uit middels de eerstgenoemde, maar de gasten wisten ook op het scorebord te komen. Na een 5-2 voorsprong kwamen de gasten terug tot 5-5. Een sein voor meer was het niet, want SCO was, mede dankzij de hitte, te afhankelijk van een paar dragende spelers om echt aan te haken bij WH/DOW en zo werd het gaatje net voor rust op vier gezet: 11-7.

En doorrrr!

Emma van Holsteyn kwam er in de tweede helft in Ilse. In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. SCO geloofde ogenschijnlijk niet echt meer in de winst tegen de veel fittere thuisploeg. De verslagschrijver heeft echter in de tweede helft niet zo veel meegekregen van randzaken, vanwege de voor vele bekende ‘flow’ (een term waar coach Teun Zuiderveld niet warm of koud van wordt). Het eindigde uiteindelijk nog in 22-15 nadat in de laatste vijf minuten de voet wat van het gaspedaal ging. Emma, LRuth en Mark bedankt voor het meedoen/reservezitten!

Doelpunten: Henk (9), Pieter H. (5), Siska (3), Jorian (2), Tjalling (2) en Ruth (1).

Volgende week staat voor ons kampioen Ritola nog op de planning. De vorige keer werd het 17-17, wat een van de drie punten is die de Zuid-Larenaren hebben laten liggen op het veld.

Een paar leuke DOWeetjes…

• Ruth is nog altijd ongeslagen bij het derde (3x winst), wat best een prestatie is in een team dat meer verliest dan wint;
  • Het derde heeft weer eens gewonnen met Siska!;
  • Na de zaal heeft WH/DOW 3 vier thuiswedstrijden (incl. oefenwedstrijd tegen Flamingo’s) gespeeld en gewonnen;
  • Buiten de beschermende aura’s van het Hagehiem is echter nog geen punt gepakt;
  • Henk van der Wijk heeft een career-high neergezet met negen treffers;
  • De 0-0 grap van Pieter is al voor de derde keer gebruikt in de verslagserie dit jaar.