WH/DOW 3 promoveert !!

Op zondag 12 maart werd er weer gestreden tegen een oud bekende; Rodenburg. Begin dit zaalseizoen kregen we nog kippevel van deze ploeg. Echter hebben we de thuiswedstrijd dusdanig hard gestreden dat het toen in een gelijkspel resulteerde. Het zou dus een erg spannende strijd kunnen worden!

Assistent aanvoerder Hinke-sytske had voor de kampioen Rodenburg een bloemetje gehaald. Dat wij in deze competitie tweede zijn geworden was al een paar wedstrijden bekend. Afmeldingen zijn er van Bente, die nog even heeft besloten te gaan wintersporten. Saroya die het nog steeds naar de zin heeft in Vietnam. En supersupporter Gerrie die de hele dag met mem op stap is. Helaas van supersupporter Henk Sjoerd geen enkel spoor.

Om 12:05 uur werd de wedstrijd gestart. De eerste aanval van Rodenburg liep tot niets uit. Daarentegen werd de eerste aanval en het eerste schot van onze zijde gelijk omgezet naar een 0-1 voorsprong! Dat we hard moeten strijden om deze wedstrijd te gaan winnen weten we heel goed. We hebben al vaak tegen deze ploeg mogen spelen, maar helaas is het geluk nog nooit aan onze zijde geweest.
Het enige moment dat Rodenburg deze wedstrijd voor heeft gestaan was met een stand van 2-1. Daarna is het gelijk op gegaan, toch wisten we voor rust een voorsprong van 3 doelpunten te pakken. Met de ruststand van 6-9 was deze strijd ook nog zeker niet gestreden. De puntjes moesten op de i worden gezet.
Na rust werd de voorsprong uitgebreid door middel van een vrije bal uitgebreid naar 4 punten. Rodenburg kon uiteindelijk niet meer dichterbij komen dan 3 doelpunen verschil. En toen werd Jappie wakker, oké voor rust had hij er ook al 3 gescoord. Maar koelbloedig en door middel van het goede werken onder korf van de dames kon Jappie er vandaag in totaal 9 inleggen!
Ook al werd er gedacht dat we deze wedstrijd gingen winnen, werden decwoorden niet uitgesproken. Maar met nog 1 minuut op de klok en een stand van 12-19 was iedereen blij. Voor het eerst in de historie (voor zover bij mij bekend) werd er gewonnen van Rodenburg! Ze kunnen dus wel verliezen!
Door middel van ons goede zaalseizoen hebben we het tweede team erg geholpen! Zij zullen dankzij ons ook volgend jaar in de 2e klasse uitkomen. Wel dienen er nog een aantal kratjes bier en wat flessen wijn onze kant op te komen vanuit het tweede! Maar ik ben er zeker van dat aanvoerder Sipke dit allemaal onder controle heeft.
We moeten het veld weer op! Als de weersvoorspellingen alleen nog maar beter worden dan dat ze nu al zijn dan is dat geen enkel probleem! Heerlijk dat zonnetje!
Voordat we het veld op gaan, hebben we natuurlijk weer een teamuitje gepland! Aan teambuilding en gezelligheid in het derde ontbreekt het niet! We gaan op 26 maart met z’n allen schaatsen in het Thialf en daarna heerlijk uit eten bij De Buurman in Heerenveen. Ondergetekende heeft unaniem besloten dat Boerie hiervan een uitgebreid verslag zal maken!
Dan verder naar de veldcompetitie. Froukje zal ons op het veldseizoen weer komen versterken, iedereen is hier erg blij mee! Welkom terug Froukje! Ook zullen we de wedstrijden op het veld verder spelen in het nieuwe tenue! De eerste wedstrijd voor het derde staat in de agenda van de spelers genoteerd op ZATERDAG 1 april om 15:30 uur. En nee, dit is geen grap! Er zal dan worden gestreden tegen de Walden 4 op het sportpark in Eastermar, wees erg welkom om ons dan weer aan te moedigen! En natuurlijk om ons in de nieuwe tenues te zien!