Waterpoort B1 -DOW B1

Op deze zwoele 27 mei mocht de B1 haar krachten meten met De Waterpoort B1 in Sneek. Zo zwoel de dag was, zo zinderend was de wedstrijd. De uitzinnige menigte van 7 Eastermarders had menige zweetdruppel te verwerken en niet alleen van de warmte. Hun kroost had het zwaar onder deze omstandigheden en met een scheidsrechter die een poging leek te doen om niet partijdig over te komen, echter met weinig succes.

Sneek opende al direct de aanval met een treffer in de 1e minuut, direct daarop beantwoord door een inloopbal van Ibrich, 1-1. De geschrokken Snekers vochten vurig terug, 2-1 en 3-1. Eastermar liet zich natuurlijk niet onbetuigd en Ibrich liet haar tanden weer zien met een lange afstandsbal, 3-2. Zo gingen we gelukkig niet gedesillusioneerd de kleedkamer in. Pier Jan studeerde inmiddels nog even op de namen, die hij steeds door elkaar haalde.

Een misser aan het begin van de 2e helft werd direct goed gemaakt door Tjally, waardoor het 4-3 werd. Een bijzonder punt, rechtstreeks aangespeeld vanuit de verdediging. Maar ook nu vocht Sneek hard terug en kwam er even een dip in de match, 6-3. Was dit het einde van dit verder zo goed lopende seizoen? Moesten we het nu dan toch afleggen en zelfs een 2e competitieplaats afstaan? Voor beide teams stond er het een en ander op het spel. Aan de joelende menigte van 7 was deze spanning steeds meer af te lezen. Maar nee, dit was niet het einde. Zoals al een paar keer eerder, vochten de Eastermarders zich terug vanuit het dal, alsof een wondere, stille kracht zich van hen had meester gemaakt. Ibrich scoorde een inloopbal en Sietske maakte er eentje van afstand. De Snekers werden wat onrustig blijkbaar en hier en daar wat agressief. Dit leverde Sietske een strafworp op en ze scoorde, 6-6. Ibrich bracht ons zelfs op voorsprong met nog een inloopbal, 6-7. Vlak voor het einde wist Sneek nog een keer door de vijandelijke linies te breken en scoorde 7-7. Het fluitsignaal kwam als een bevrijding, zeker voor Sietske, die daarna min of meer van haar stokje ging. Ondanks hier en daar wat twijfelachtige besluiten van de duidelijk uit Sneek afkomstige scheids een welverdiende uitslag. We begrepen dat de B’s hiermee een mooie 2e plek in de competitie hebben bereikt. Keurig gedaan dames en heer. Volgend seizoen gaan we er weer voor en wij zullen ons als publiek ook dan weer proberen gedeisd te houden.

Groet, Jan Bijlsma